På 80-talet var det en trend att träna och hålla sig snygg och hälsosam. Träningstrenden är definitivt tillbaks, men kanske i en ännu större utsträckning än då. Många kallar denna trend för en träningshets, att det helt enkelt har gått överstyr och blivit ohälsosamt. Andra menar att trenden är bra och kan ge människor ett bättre och mer hälsosamt liv. Hur som helst så finns det stora plustecken med denna typ av livsstil.

 

Vad innebär det att ha träning som livsstil?
För många människor som lever med en hälsosam och träningsinriktad livsstil innebär vardagen nyttig mat och att röra på sig mer. Tanken med att leva hälsosammare är ju att använda kroppen aktivt varje dag och njuta av det. Vissa går till gymmet tre gånger i veckan och nöjer sig så, medan andra springer en halvmil varje dag. Vad livsstilen innebär är att man vill ge sin kropp det bästa, träna upp den och ge den nyttig och bra näring. Fördelarna är många, till exempel så är träning för många personer ett sätt att socialisera och träffa nya människor, på exempelvis gymmet. Andra bra effekter som träning har är att man ofta får mer energi och blir gladare och då orkar mer i sin vardag. Skulle man vara alltför extrem så kan effekterna dock få motsatt effekt. Att kombinera hård träning varje dag med en diet och enbart ägna sina dagar åt att räkna kalorier och pressa sig till sitt yttersta kan vara ohälsosamt. Detta varierar naturligtvis från person till person, men att överdriva saker är nästan aldrig bra.

 

Populära aktiviteter
Precis som att träning är en trend, så är även olika sporter och aktiviteter trender som kommer och går. Något som har slagit stort på sistone är yoga. Att springa en runda varje dag är också mycket populärt och naturligtvis det gamla hederliga gymmet. Många tycker att gymkort är för dyrt och då kan det vara bra att veta att det finns mängder av bra övningar som man kan göra hemma utan tillbehör. Det enda som behövs är din egen kropp och möjligtvis en matta eller en handduk. Att träna utomhus är ofta trevligt, särskilt om det är soligt och lagom varmt. Något som kan vara bra att investera i är bra markiser, som exempelvis Haga solskydd. Då är det alltid enkelt att träna på altanen, bara att fälla ut ditt solskydd och köra igång med dina pass. Även om det går alldeles utmärkt att träna utan tillbehör hemma så är ett par hantlar ett väldigt användbart redskap som kan vara bra att investera i. Själva övningarna går att hitta både på internet, i tidningar och böcker om träning.

sb10062340z-001

Taggar: , , , , , , , ,