Att backpacka har varit populärt i många år och intresset växer fortfarande. Efter gymnasiet är det väldigt vanligt att man tar ett sabbatsår för att åka ut och se världen. Att backpacka är givande på många sätt, man får lära sig om livet och se hur människor har det i andra länder. Att vara en backpacker innebär en del obekvämligheter, motgångar och hårda sängar. Men är man en backpacker får man naturligtvis även njuta av vad den livsstilen har att erbjuda. Man får träffa nya människor, lära sig om nya länder, kulturer och språk samt se en helt ny sida av livet. Fördelarna är helt klart fler än nackdelarna.

 

Vart bör man åka och vad brukar en backpacker göra?
Det finns många länder som lämpar sig för en backpacker-resa. Några av de mest populära resmålen finns i Asien. Länder som Thailand, Kambodja, Kina och Indien är perfekta för en skumpig och spännande resa. Något som många vill ha när de reser är värme. Soliga och varma länder med billigt boende, spännande mat och annorlunda livsstilar. Att resa till varmare breddgrader när man backpackar är självklart en fördel eftersom man då slipper regn och blöta kläder, samt att frysa varenda natt. En annan sak som de flesta backpackarna vill ha är möjligheten att träffa människor. Strandfester och festivaler är jättepopulärt bland yngre människor. Känslan av att leva i nuet och göra något galet kan vara en av orsakerna till varför man backpackar.

 

Förutom strandliv och fester finns det en annan sorts backpacking, nämligen vanlig hederlig hiking. Att vandra ut i skogen och tälta är en annan form av att backpacka. Du kanske tänker att det inte går att jämföra ”riktig” backpacking med att campa i skogen, men faktum är att det finns många guldkorn med denna typ av resa. Tänk dig att sätta upp ditt tält långt bort från andra människor, bada naken i en sjö och sedan grilla på kvällen.

 

Vad ska man packa?
När det är dags för en större resa så finns det några saker som är bra att ha med sig. Först och främst, pengar, pass och mobil – de livsviktiga sakerna för att överleva. En annan sak som hamnar på delad första plats är riktigt sköna kängor eller gympaskor. Solskydd är också viktigt att ta med om man åker till varmare länder. Sköna och funktionella kläder, en bra bok och ett glatt humör är de sista sakerna som är bra att ta med på resan. Resten brukar lösa sig av sig själv. Skulle man ha glömt något så brukar man kunna köpa det mesta på plats. Tänk på att packa lätt.

Att vara en backpacker 22

Taggar: , , , , , , ,