Att både träning och bra kost har en positiv inverkan på vårt humör och välbefinnande är vida känt. Tyvärr så är det dock många människor som inte riktigt är helt nöjda med sin vikt. Enligt en svensk studie så var det hela 66 % av alla kvinnor som ville gå ner i vikt. Om man har några extrakilon eller är kraftigt överviktig så finns det bra tips och råd för att gå ner i vikt. Tappa kilona och bli snyggare, sundare och gladare.

 

En livsstil utan socker
En av de största bovarna till övervikt är småätandet. Du kanske själv känner igen dig i att ha tråkigt och helt plötsligt börja tänka på allt gott du har i skafferiet. Det är inte lätt men det går åtminstone snabbt att bli av med sötsuget, bara man har viljan. För många är det lättast att trappa ner med sötsakerna, alltså om du brukar dricka en läsk om dagen så kan du trappa ner till en läsk varannan dag. För andra så är det lättast att bara bryta rakt av och inte äta något sött alls. För att göra det så lätt som möjligt så är det bästa att slänga allt som är onyttigt. Fyll istället på skafferiet och kylen med nyttiga godsaker som färska bär, frukter och nötter. Om du verkligen måste ha något sött så satsa på en mörk choklad och nöj dig med en ruta. Att vara hungrig är inte farligt, tvärtom har det visat sig vara hälsosamt att fasta i kortare perioder. På bara några få dagar utan socker kommer du snart känna dig både piggare, gladare och friskare.Vikten är viktig 22

 

Få medicinsk hjälp på vägen
Förutom att lägga om sin kost så är såklart även träning ett stort plus. Om du verkligen avskyr att träna så finns det enklare saker du kan göra. Ett exempel är att du istället för att sitta framför datorn står upp istället. Enligt undersökningar så visar det sig att du bränner tre gånger så mycket kalorier när du står upp. Ett annat tips är att parkera bilen lite längre bort ifrån jobbet och få dig en liten promenad innan du börjar arbetsdagen. Sen att du även kommer till jobbet med rosiga kinder och ett fräscht utseende är ju ett litet plus på kanten. Om du ändå känner att viktnedgången går alldeles för långsamt så kan du få medicinsk hjälp. Med hjälp av plastikkirurgi Stockholm kan du få hjälp med både fettborttagning och bukplastik. Att få medicinsk hjälp är både bra om viktnedgången går för trögt eller om du har gått ner mycket i vikt snabbt. Då kan kirurgen nämligen ta bort överflödigt fett som ofta tillkommer vid exempelvis graviditeter.

Taggar: , , , ,