Till skillnad från den veganska livsstilen förespråkar LCHF- och carnivoredieten ett minimum av grönsaker och frukt. De båda dieterna påminner delvis om varandra men har några avgörande skillnader i synen på vilka livsmedel som är tillåtna. Carnivore innebär att de enda tillåtna livsmedlen är kött och fiskprodukter och dieten utesluter därför alla grönsaker, spannmål och frukt. LCHF är en förkortning för Low carb high fat vilket innebär att kosten ska innehålla ett minimum av kolhydrater medan intaget av fett ska vara mycket högt.

Den som har intresse för olika dieter och följer en viss livsstil brukar ofta vilja fördjupa sig i sitt intresse och kanske till och med börja arbeta med det. Många arbetar idag som hälsocoacher och har individuell rådgivning och håller föreläsningar eller skriver böcker och bloggar. Om du inte vill starta ett eget företag kan du istället fakturera kunderna som privatperson via Frilansfinans.se med hjälp av deras smidiga tjänst där du i normalfallet får betalt inom några dagar även om kunden inte har betalat fakturan. Tjänsten passar dig som vill lägga så litet tid som möjligt på bokföring , momsdeklarationer och andra måsten som drabbar den som är egenföretagare.

LCHF

Att följa en viss diet är populär hos många och innebär att att vissa livsmedel utesluts från kosthållningen. LCHF blev populärt under slutet av 1900-talet och har sedan dess växt i popularitet även om dieten har fått minskad uppmärksamhet i takt med vegantrenden. Dieten innebär att mängden kolhydrater dras ner till ett minimum medan andelen fett i kosten ökas på ordentligt. Många frossar i köttprodukter men faktum är att det går att äta vegetariskt även för den som följer en LCHF-diet även om det är svårare. Skälet till att det är svårt att äta vegetariskt är att fettmängden i vegetarisk kost ofta är låg medan mängden kolhydrater är hög. Den som väljer att endast utesluta kött och fortsätta äta ägg och mejeriprodukter har däremot lättare att följa LCHF. Förespråkarna för dieten menar att den ökar kroppens fettförbränning eftersom dieten tvingar kroppen att använda fett som bränsle istället för kolhydrater vilket i längden leder till en bättre kroppssammansättning. Ytterligare en effekt av LCHF-dieten är att blodsockersvängningarna blir mindre och insulinproduktionen därför stabiliseras på en gynnsam nivå.

Carnivore

De senaste åren har en ny trend som kallas för carnivore dykt upp vilken innebär att personer som följer dieten utesluter alla andra livsmedel än kött, fisk och skaldjur. Till kategorin kött räknas alla typer av djurkött inklusive fågel men däremot är mejeriprodukter förbjudna enligt dieten. Det finns inte några kaloribegränsningar enligt dieten utan mängden mat antas reglera sig själv eftersom köttprodukter ger en hög mättnadskänsla och är svåra att överäta. Vissa hävdar dock att Carnivore-dieten kan vara skadligt för hälsan och att dieten dessutom inte är bra för klimatet på grund av dess stora intag av kött.